Începând cu data de 08.04.2022, toate cele 17 ecoinsule din municipiul Brașov operate de compania COMPREST, 9 în cartierul Triaj și 8 în cartierul Tractorul, sunt funcționale, iar cartelele de acces au fost distribuite spre asociațiile de proprietari, locuitorilor din condominiile arondate acestora.
Prin implementarea acestui sistem inteligent de management al deșeurilor, Primăria Brașov, în colaborare cu operatorii de salubrizare urmărește colectarea deșeurilor menajere pe fracții într-o manieră cât mai accesibilă pentru utilizator, dar și mai atentă cu mediul înconjurător.
Obiectivul este acela de a devia o cantitate cât mai mare de deșeuri de la depozitare și de a mări volumul de materiale recuperate, ce trec prin procesul de sortare și se întorc în fluxul de producție, urmând a fi reutilizate. Pentru a atinge această țintă, este necesară implicarea comunității locale, prin câțiva pași simpli.
- În fanta de culoare albastră se introduc exclusiv deșeuri de hârtie și carton: ambalaje, cutii, ziare, reviste, corespondență, caiete folosite. Acestea trebuie să fie necontaminate și pliate, astfel încât să ocupe un spațiu cât mai redus.
- Fanta de culoare galbenă este destinată colectării deșeurilor de plastic și metal, precum PET-uri, folii de plastic, doze de aluminiu, conserve metalice, ambalaje de plastic, ce trebuie să fie curate și presate.
- În fanta de culoare verde sunt colectate deșeurile de sticlă, respectiv ambalaje de sticlă, fără capac și curate.
- În fanta de deșeuri menajere se introduc resturi alimentare, reziduurile de la animalele de apartament, scutece de unică folosință, mucuri de țigară, ambalaje contaminate, precum și alte tipuri de deșeuri care nu pot fi valorificate.
Modul de utilizare al ecoinsulelor este unul simplu și presupune identificarea utilizatorului cu ajutorul cardului de acces primit prin reprezentantul asociației de care acesta aparține. După apropierea cardului, gurile de încărcare se vor debloca. În funcție de fracția ce se dorește a se depozita, fanta se va deschide cu o simplă apropiere a mâinii de senzorul de proximitate. Dacă se are în vedere aruncarea mai multor fracții, următoarea fantă se poate deschide doar prin apropierea de senzorul de proximitate, după ce prima fantă s-a închis.
„Invităm utilizatorii din zonele vizate să folosească acest sistem, evitând depozitarea deșeurilor lângă sau în alte tipuri de recipiente, pentru a ajuta în această perioadă de tranziție operatorul de salubrizare să își adapteze ritmul de colectare și graficele de verificare a activității fiecărei ecoinsule în parte. În măsura în care se consideră oportun, ne manifestăm disponibilitatea de a veni în întâmpinarea membrilor asociațiilor de proprietari pentru punerea la dispoziție a materialelor suport – broșuri, flyere – dar și eventuale exerciții practice, ce să asigure buna funcționare a noilor sisteme de colectare”, a declarat directorul companiei, Alexandru TĂNASE.
Tutorialul de utilizare a ecoinsulei poate fi vizualizat accesând link-ul: https://youtu.be/tozku4RnBTw
iar pentru vizionarea acestuia interpretat în limbajul semnelor românesc, se poate accesa link-ul: https://youtu.be/LpF0Vb7YZlw
Pentru detalii suplimentare, accesați site-ul operatorului www.comprest.ro.

COMPREST S.A. este o societate comercială formată în 1994 prin reorganizarea Regiei Autonome COMPREST (care activa sub tutela Consiliului Local Braşov), devenind societate pe acţiuni în urma procesului de privatizare din 1998.
COMPREST S.A. activează în domeniul serviciilor de salubritate de peste 30 de ani, fiind unul dintre promotorii tehnologiilor inovatoare în managementul deşeurilor.
Efectuăm servicii de colectare pentru toate tipurile de deşeuri atât pentru persoane fizice cât şi pentru agenţi economici. Deseurile odata colectate sunt repartizate fie catre reciclatori/valorificatori fie catre Depozitul Ecologic Zonal FIN-ECO.
Categorii de deseuri colectate:
deşeuri menajere şi asimilabile acestora;
deşeuri reciclabile;
deşeuri provenite din construcţii şi demolări;
deseuri de la fose septice si canalizare;
Urmarim sa reducem la minim impactul pe care deşeurile îl produc asupra noastră, a tuturor – populaţie şi operatori de salubritate deopotrivă.
In acest sens au fost reamenajate platformele de precolectare a deşeurilor, cu sprijinul şi monitorizarea Primăriei Braşov. Majoritatea acestor platforme au fost integrate în peisajul citadin, astfel limitându-se impactul deşeurilor asupra mediului.
Brașov
Str. Vlad Ţepeș nr. 13
Tel. 0268/418169, Fax:0268/472146, e-mail: , persoana de contact: Nodea Monica , jud. BRASOV
COMPREST S.A. Braşov
0268 414 974
Str. Vlad Ţepeş nr. 13, Braşov, România
Reg.Com.: J 08/911/1994
Cod fiscal: RO 1095130
BRD Brasov: RO89BRDE080SV05660040800
BT Brasov: RO23BTRLRONCRT0295103701
Puncte de lucru :
Punct de lucru Brasov-Str. Mica nr.21, Brasov
Punct de lucru Buşteni- B-dul Libertăţii nr.93
Punct de lucru Azuga-Str. Vicoriei nr. 61
Punct de lucru Sinaia-Str. Avram Iancu nr. 4
Punct de lucru Bod- Str.Scolii, nr.139
Punct de lucru Ghimbav-str. Fagarasului nr.19
Punct de lucru Comana- str. Principala nr. 3.
Punct de lucru Vulcan, str. Principala nr. 1
Vezi mai multe despre COMPREST SA - Firmă de colectare și reciclare deșeuri în Brașov, județul Brașov
Etichete: Brașov, Colectare separată, Comprest, Punct de colectare separată a deșeurilor